10 Populiariausių Mitų Apie Blakstienas

10 Populiariausių Mitų Apie Blakstienas

Tikriausiai klausėte savo močiutės, mamos ar sesers patarimų, kaip pagerinti blakstienas. Kai kurie patarimai galėjo atrodyti šiek tiek abejotini, todėl jums galėjo kilti įtarimų dėl jų veiksmingumo. Panagrinėkime 10 populiariausių blakstienų mitų, kuriuos reikia paneigti.

Blakstienų Priežiūra. Kodėl Reikia Išlikti Atsargiems

Akys yra itin švelnus organas, kuriam reikia atidžios priežiūros. Žmonės linkę pamiršti, kad pagrindinis blakstienų plaukelių vaidmuo yra apsaugoti akis. Labai svarbu atlikti kasdienę blakstienų priežiūrą, tačiau turime būti atsargios. Galbūt nereikėtų sekti kiekvieno patarimo, kurį išgirstame ar randame internete, nes tai gali baigtis blogai ir sukelti rimtų pasekmių.

Blakstienų Priežiūros Mitai

Šiandien mes apibendrinsime blakstienų mitus ir paaiškiname, kodėl kai kurių metodų naudojimas gali labiau pakenkti nei padėti.

MITAS: Jei naudosite daugiau tušo, jūsų blakstienos atrodys ilgesnės ir pilnesnės

FAKTAS: Užtepus per daug tušo, blakstienos gali nutrūkti. Blakstienų tušo formulė išdžiūsta ir sudaro tam tikrą plutelę. Perteklius suklijuoja blakstienas ir jos atrodo lyg voro kojos. Netyčia patrynus akis, gali paprasčiausiai nutrūkti sulipusios blakstienos. Be to, tušo perteklius sukelia blakstienų sausumą.

PATARIMAS: Turėtumėte nusipirkti blakstienų tušą, kuris labiausiai atitinka jūsų poreikius ir norus. Kosmetikos rinkoje galime rasti įvairius tušus, skirtus suteikti tūrio, ilgio ir riestumo. Norint pagerinti blakstienų plaukelių būklę, rekomenduojame įsigyti blakstienų tušo pagrindą, kuris drėkina blakstienas ir sulaiko drėgmę, tuo pačiu suteikiant jūsų makiažui tvarkingumo.

MITAS: Apkarpius blakstienas jos taps tankesnės ir ilgesnės

FAKTAS: Blakstienų kirpimas neturi jokios įtakos blakstienų augimo greičiui, blakstienų apimčiai ir storiui. Plaukai, antakiai ir blakstienos auga iš plaukų svogūnėlių, nukirpus galiukus pašalinami tik suskilinėję ir trapūs plaukeliai. Taip blakstienos tampa sveikesnės ir gali atrodyti, kad jos auga greičiau, tačiau augimo greitis yra toks pat - blakstienų galiukai tiesiog nustoja lūžinėti.

PATARIMAS: Niekada nekirpkite blakstienų. Tokia procedūra nėra nei naudinga, nei saugui. Kad blakstienos augtų sveikesnės ir tankesnės, rekomenduojame naudoti išbandytą ir patikimą blakstienų serumą arba pagalvoti apie blakstienų procedūras, pavyzdžiui, blakstienų pakėlimą ir laminavimą.

MITAS: Blakstienų priauginimas pažeidžia tikras blakstienas ir kenkia akims

FAKTAS: Tinkamas dirbtinių blakstienų uždėjimas nekenkia tikroms blakstienoms. Natūralu, jog reikia rinktis profesionalią blakstienų meistrę, kuri išmano savo darbą ir naudoja geros kokybės produktus. Kartais, kai kurios blakstienos tiesiog nukrenta ir taip klientėms susidaro įspūdis, kad jų natūralios blakstienos yra trumpesnės. Daugeliu atvejų tai yra klaidingas įspūdis. Mes tiesiog priprantame prie ilgų blakstienų, kasdien matydami jas priešais veidrodį.

PATARIMAS: Visada laikykitės savo blakstienų meistrės nurodymų dėl priaugintų blakstienų vėlesnės priežiūros - jos pareiga jums pasakyti, kaip prižiūrėti blakstienas po priauginimo. Tiesą pasakius, tolesnių priežiūros patarimų laikymasis yra pusiaukelė į sėkmę.

MITAS: Blakstienų rietiklis ištraukia ir gadina blakstienas

FAKTAS: Blakstienų rietiklis nepažeidžia blakstienų. Bet kuri priemonė, skirta kūno ar plaukų priežiūrai, turi savo paskirtį ir turi būti naudojama pagal instrukcijas. Naudoti blakstienų rietiklį nėra sudėtinga ir tinkamai tai atliekant blakstienoms įtakos nedaro. Galite naudoti rietiklį kiekvieną dieną, jei esate švelni su blakstienoms.

PATARIMAS: Norėdami pagerinti išvaizdą po blakstienų rietiklio, galite naudoti tušą, skirtą riestumui. Jis išlaikys riestumą, o blakstienos išliks pakeltos visą dieną.

MITAS: Krentančios blakstienos yra ligos simptomas

FAKTAS: Natūralus blakstienų augimo ciklas susideda iš trijų fazių: anageno, katageno ir telogeno. Kiekviena fazė atspindi konkretų blakstienų plaukelių, kurie galiausiai iškrenta, gyvavimo etapą. Per dieną netenkame maždaug dviejų ar trijų blakstienų nuo kiekvienos akies. Tai visiškai natūralu, nes sena blakstiena pakeičiama nauja. Blakstienų plaukeliai ant voko išlieka nuo kelių savaičių iki dviejų mėnesių, tai skiriasi priklausomai nuo žmogaus.

PATARIMAS: Jei pastebėjote, kad jūsų blakstienų iškrenta per daug, turite jas atidžiai stebėti. Norint sustiprinti silpnas blakstienas, gali prireikti naudoti blakstienų serumą arba vartoti papildus. Jūsų kūnas gali jums pranešti, jei jam trūksta vitaminų ir mineralų.

MITAS: Nieko blogo nenutiks, jei kartas nuo karto nenusivalysite makiažo

FAKTAS: Kruopštus akių ir veido makiažo pašalinimas bei valymas kasdieninės odos priežiūros metu yra nepaprastai svarbūs jūsų blakstienų ir odos sveikatai! Nenusivalius blakstienų tušo einant miegoti, gali sukelti blakstienų pažeidimus, kuomet trinkite veidą ant pagalvės miego metu. Jūs pabundate su sausais blakstienų plaukeliais ir užsikimšusiomis odos poromis ant vokų, dėl kurių atsiranda baisios akių infekcijos, be to, tai gadina blakstienas!

PATARIMAS: Visada prieš miegą nusivalykite veido makiažą ir elkitės švelniai valant akių vokus. Užuot trynę akis, prispauskite vatos diskelį prie vokų ir palaikykite kelias sekundes. Tada švelniai pastumkite jį žemyn ir pamatysite, kad tušą galima lengvai nuplauti ir netrynus.

MITAS: Tiesių blakstienų negalima riesti ir pakelti

FAKTAS: Galite užriesti bet kokias blakstienas. Jei turite tiesias, trumpas blakstienas, rinkitės tušus, kurie suteikia blakstienoms ilgį, apimtį ir riestumą. Jums taip pat patiks rezultatai po blakstienų pakėlimo ir jau po minėto blakstienų tušo pagrindo.

PATARIMAS: Jei norite atlikti blakstienų pamaitinimo ir rietimo procedūrą, bet jus gąsdina salono kainos, tuomet galite išbandyti blakstienų pakėlimo ir laminavimo rinkinį, kad atliktumėte gydymo procedūrą namuose. Tokie rinkiniai pateikiami su aiškiomis ir lengvomis instrukcijomis bei suteikia sensacingus efektus.

MITAS: Kol jūsų tušas veikia gerai, galite jį naudoti net ir metus

FAKTAS: Kiekviena kosmetika turi savo galiojimo laiką, taip pat ir tušas. Į pabaigą einanti formulė, turi kitokią tekstūrą, sunkiau tepasi, ant blakstienų palieka nepageidaujamų gumulėlių. Be to, pasibaigęs tušas kenkia blakstienoms ir jas labai išsausina.

PATARIMAS: Keiskite tušą kas 2 ar 3 mėnesius. Jūsų blakstienos jums padėkos.

MITAS: Blakstienų plovimas gali sukelti blakstienų praradimą ir išblukinti blakstienų spalvą

FAKTAS: Blakstienų plaukelių plovimas nesukelia perteklinio blakstienų kritimo ir neblukina jų spalvos. Jums tereikia užtikrinti, kad tai atliekate švelniai ir nenaudojate šiurkščių plovimo priemonių, kurios gali sudirginti akis.

PATARIMAS: Kosmetikos rinka siūlo būtent šiam tikslui sukurtus produktus. Rekomenduojame įsigyti blakstienų ir antakių šampūną, kurio sudedamosios dalys yra itin švelnios, kad nedirgintų akių ar gležnos vokų odos. Blakstienoms plauti reikėtų naudoti minkštą šepetėlį, kuris pasitarnaus daug geriau, nei kad trintumėte su pirštais.

MITAS: Blakstienas užtepus su maisto produktais, jos taps tankesnės, pamaitintos ir tai pagreitins blakstienų augimą

FAKTAS: Mes tikrai įspėjame jus nedaryti tokių eksperimentų. Kiaušinio trynio, jogurto ar medaus naudojimas ant blakstienų gali sudirginti akis ir sukelti ūmias infekcijas, kurios netgi gali pabloginti regėjimą. Be to, dauguma naminių metodų ir jų nauda blakstienoms nėra patvirtinti nei bandymais, nei tyrimais.

PATARIMAS: Ricinos aliejus, alyvuogių aliejus ir žalioji arbata yra vieninteliai produktai, kurie buvo išbandyti ir patvirtintas jų teigiamas poveikis blakstienoms. Jie nekenkia nei odai, nei akims (su sąlyga, kad naudosite gryną aliejų, o ne produktus su priedais ar aliejų mišinius). Tie, kurie nebijo galimų alerginių reakcijų, ant blakstienų išbando alaviją.

Apibendrinimas

Grožio mitai perduodami iš kartos į kartą, ir jų atsiranda vis naujų. Visada turėtumėte įsitikinti, kad tai, ką darote su savo blakstienomis, yra 100 procentų saugu. Niekada nenaudokite jokių įtartinų mišinių ar pavojingų priemonių ant savo odas ir plaukų, jau nekalbant apie blakstienas. Pabandykite atlikti nedidelį tyrimą ir patikrinti, ar tam tikras metodas buvo patvirtintas testais ir paklauskite žmonių nuomonės, kurie gali būti geras informacinis šaltinis. Nepamirškite visada patikrinti akių srities produktų galiojimo datą ir niekada nepriimkite naujų idėjų ar metodų jų nepatikrinę.



Parašykite komentarą. Jis bus paskelbtas, kai tik patvirtins moderatorius.
Privatumo politika

Mūsų internetinė svetainė naudoja slapukus, taip pat trečiųjų šalių slapukus, kad galėtų naudoti išorinius įrankius. Jei vartotojas neduoda sutikimo, tuomet naudojami tik būtini slapukai. Nustatymus naršyklėje galite pasikeisti bet kuriuo metu. Ar duodate sutikimą naudoti visus slapukus?

Privatumo politika