Blakstienos Išsamiai. Viskas, Ką Turėtumėte Žinoti Apie Blakstienų Struktūrą Ir Jų Funkciją, Kad Galėtumėte Kuo Geriau Jomis Rūpintis

Blakstienos Išsamiai. Viskas, Ką Turėtumėte Žinoti Apie Blakstienų Struktūrą Ir Jų Funkciją, Kad Galėtumėte Kuo Geriau Jomis Rūpintis

Blakstienų padailinimas yra lengviausias būdas, kad akys atrodytų kaip įmanoma geriausiai. Kiekvieną dieną moterys daro viską, kad pagražintų savo blakstienas ir sukurtų savo geriausią išvaizdą, naudodamos tušą. Ar blakstienų plaukelių tikslas yra tik gražinantis efektas? Visai ne. Blakstienos vaidina svarbų vaidmenį žmogaus organizmui. Skaitykite toliau, kad sužinotumėte, kam mums reikalingos blakstienos.

Blakstienų Biologija ir Blakstienų Gyvavimo Ciklas

Šie mažyčiai plaukeliai aplink akis yra vadinamosios „adnexal“ struktūros. Ant viršutinio akies voko yra apie 120-250 blakstienų, kurių ilgis nuo 8 iki 12 milimetrų. Kita vertus, apatinis vokas turi nuo 50 iki 150 blakstienų, kurių ilgis yra nuo 6 iki 8 milimetrų. Blakstienų spalva dažniausiai yra panaši į žmogaus galvos plaukų spalvą. Žmonės su šviesia oda ir šviesiais plaukais dažniausiai turi šviesias blakstienas ir antakius, ir kai kurie tuom nepatenkinti. Vis dėlto, atsiranda vis daugiau būdų, kaip patamsinti blakstienas, padaryti jas tankesnes ir pilnesnes. Pravartu suvokti didelę blakstienų priežiūros svarbą, o daugiau apie tai galite paskaityti šiame straipsnyje.

Iš Ko Sudarytos Blakstienos?

Šaknis, dar žinoma kaip blakstienų svogūnėlis, yra blakstienos plaukelio pagrindas ir jo gyvoji dalis. Jis yra plaukų folikuluose ir yra atsakingas už vitaminų, mineralų ir maistinių medžiagų įsisavinimą. Plauko stiebas yra dar vienas blakstienų plaukelių sluoksnis, į kurį pažiūrėję galime pasakyti, ar plaukai - šiuo atveju blakstienos - yra sveikos, ar ne. Blakstienų ilgį, formą ir tekstūrą daugiausia lemia genai, taip pat bendra sveikata ir mityba.

Plokščios odelės žvyneliai prilimpa vienas prie kitos ir yra pagrindinis blakstienų svogūnėlių blokas. Žvyneliai sudaro odelės sluoksnį, kuris apsaugo šaknį nuo bet kokių mechaninių pažeidimų. Po apsauginiu sluoksniu yra keratino danga, užtikrinanti plaukų elastingumą ir tamprumą.

Blakstienų Gyvavimo Ciklas

Tikriausiai ne kartą matėte blakstieną ant skruosto ir pagalvojate, ką padarėte ne taip. Nesijaudinkite! Bet kokie plaukai turi užkoduotą gyvenimo trukmę. Kasdien prarandame apie 2-3 blakstienas vienai akiai ir tai visiškai natūralu. Kodėl taip atsitinka? Blakstienų gyvavimo ciklas susideda iš trijų etapų:

  • anagenas - aktyvus procesas, vykstantis po oda ir trunkantis tol, kol blakstienos išauga ir patenka ant odos paviršiaus.
  • katagenas - šiame etape plaukų svogūnėliai miršta, blakstienos būna pasiekusios savo maksimalų ilgį ir vis dar yra ant akies voko.
  • telogenas - momentas, kai blakstiena miršta ir pakeičiama nauja, kuri tiesiogine prasme išstumia senąją.

Kiekviena fazė sudaro apie 33 procentus blakstienų. Tarp etapų vyrauja pusiausvyra, todėl mes net nepastebime krentančių blakstienų, nes jas iškart pakeičia naujos . Procesas vis kartojasi, o kiekviena blakstiena išsilaiko savo vietoje nuo 2 iki 4 mėnesių. Kitaip tariant, jums nereikia jaudintis dėl vienos blakstienos, kurią radote ant skruosto, nes jos vietoje iš karto išauga nauja.

Blakstienos. Kodėl Jos Tokios Svarbios Akims?

  • Blakstienos palaiko hidrataciją ir sumažina oro srautą

Žmogaus akys turi optimalią drėgmę, dėka specialios ašarų plėvelės, kuri apsaugo akis. Toks apsauginis filtras aprūpina akis maistinėmis medžiagomis ir laužia šviesą, kad išsaugotų regėjimo aštrumą. Blakstienos taip pat sumažina oro srautą, kad jis būtų kuo toliau nuo akių, kas palaiko ašarų plėvelės drėgmę. Tuo pat metu, blakstienos apsaugo akis nuo dulkių, smėlio, prakaito, lietaus ir t.t.

  • Blakstienos signalizuoja apie pavojų

Turbūt pastebėjote, kad kai kas nors priartėja prie jūsų akių ir blakstienų, jūs automatiškai užsimerkiate. Blakstienos veikia panašiai kaip kačių ūsai - jos aptinka objektus ir sukelia tiesioginę mūsų reakciją.

  • Blakstienos filtruoja saulės šviesą

Nors blakstienos negali visiškai filtruoti saulės šviesos, jos itin efektyviai apsaugo akis nuo stiprios saulės šviesos. Be jų, kaskart išeidami į lauką būtume akinami.

Blakstienų Slinkimas - Galimos Priežastys

Blakstienos iškrenta natūraliai ir neturėtumėte dėl to jaudintis, tačiau kai kuriais atvejais, reiktų į tai atkreipti dėmesį. Pernelyg slenkantys plaukai, blakstienos ir antakiai yra rimtas ženklas, kad jūsų kūnas šaukiasi pagalbos.

Pernelyg krentančios blakstienos - mechaniniai pažeidimai

  1. Makiažo valymo metu, trinant akių vokus, gali lūžti blakstienos. Rekomenduojame pamirkyti vatos diskelį makiažo valiklyje ir švelniai prispausti prie voko. Laikykite jį maždaug penkiolika sekundžių ir lėtai judinkite pagal plaukų augimo kryptį.
  2. Netinkamas makiažo pašalinimas palieka produktų likučius ant blakstienų, kurios gali išsausėti, taip pat užkimšti akių vokų odos poras ir sukelti skausmingus spuogelius ar net akių infekcijas.
  3. Įprotis trinti akių vokus, stipriai spaudžiant rankas ar pirštus. Taip darydami, kenkiate ir blakstienoms, ir akims. Švelnus niežtinčios vietos pakasimas yra geresnė išeitis.
  4. Netinkamas blakstienų rietiklio naudojimas gali sukelti blakstienų mikro-pažeidimus, ypač kai jį naudojate ant blakstienų po tušo - niekada to nedarykite!

Kaip jau minėjome, mūsų kūnas gali signalizuoti, kai jame vyksta kažkas ne taip. Blakstienų slinkimas ne visada rodo, kad jūsų odos priežiūra yra bloga arba kad esate kažkam alergiška. Jei blakstienos staigiai ir per daug slenka, retėja tik vienoje akyje arba jų slinkimą lydi ir antakiai bei plaukų slinkimas, tai signalas apie sveikatos problemas. Tai gali būti dėl vitaminų ar mineralų trūkumo. Tuomet geriausia apsilankyti pas specialistą, kuris patikrins problemą ir parinks atitinkamus problemos sprendimo būdus.



Parašykite komentarą. Jis bus paskelbtas, kai tik patvirtins moderatorius.
Privatumo politika

Mūsų internetinė svetainė naudoja slapukus, taip pat trečiųjų šalių slapukus, kad galėtų naudoti išorinius įrankius. Jei vartotojas neduoda sutikimo, tuomet naudojami tik būtini slapukai. Nustatymus naršyklėje galite pasikeisti bet kuriuo metu. Ar duodate sutikimą naudoti visus slapukus?

Privatumo politika