Blakstienų Dažymas. Chna Ar Blakstienų Dažai - Ką Pasirinkti?

Blakstienų Dažymas. Chna Ar Blakstienų Dažai - Ką Pasirinkti?

Yra keletas būdų, kaip galima dažyti blakstienas ir padaryti jas tankesnes. Šiai užduočiai kasdien naudojame tušą, labiau atkaklesnės renkasi blakstienų serumą ar ricinos aliejų, tačiau rezultatų tenka palaukti. Ką daryti, jei norite kažko ilgiau išliekančio nei blakstienų tušas ir kaip įmanoma greitesnio efekto? Chna ir blakstienų dažai ateina į pagalbą!

Blakstienų dažymas - chna pudra, chna gelis, ar blakstienų dažymas?

Pradėkime nuo to, kas iš tikrųjų yra chna. Chna gaminamas iš miltelių pavidalo Heninės Lavsonijos lapų ir yra naudojama blakstienų, plaukų bei antakių dažymui. Chna dažymas labai skiriasi nuo plačiai žinomo plaukų dažymo, nes:

  • chna, sumaišyta su vandenilio peroksidu, padengia plaukus iš išorės ir suteikia jiems kitokią spalvą, taip pat tankina plaukus ir pagerina jų būklę,
  • dažai, sumaišyti su oksidatoriumi, prasiskverbia į plaukus ir visam laikui pakeičia jų pigmentą iš vidaus.

Blakstienų dažymas - kas į tai įeina?

Blakstienų dažymas su chna pudra, tai miltelių pavidalo žolelių naudojimas. Sumaišius juos su demineralizuotu vandeniu, vandenilio peroksidu arba hidrolaze, pavyzdžiui, rožių vandeniu, susidaro pasta, kuri nudažo plaukus ir odą. Užtepus ant švarių plaukų, pasta tvirtai prilimpa prie plauko stiebo ir pakeičia spalvą. Chna privalumas yra tai, kad ji vizualiai pastorina blakstienas arba antakius, todėl plaukeliai atrodo ilgesni.

O tuo tarpu, gelinė chna yra naudojimui paruoštas produktas, taip pat sukurtas naudojant natūralias žoleles. Tačiau joje gali būti papildomų kondicionuojančių arba spalvą stiprinančių ingredientų. Šiuo atveju, gelinė chna padengia plaukus ir iš išorės bei suteikia didesnės apimties įspūdį.

Blakstienų ir antakių dažai yra cheminiai produktai. Dažniausiai pakuotėje rasite du komponentus - tai amoniakas ir dažai, įdėti į tūbelę ar paketėlį, taip pat buteliukas oksidatoriaus. Dažymas su jais yra švelnesnis ir netepa odos, skirtingai nei chna. Toks dažymas jokiu būdu nestorina plaukų ir dažniausiai naudojamas blakstienų pakėlimo ir laminavimo procedūrų metu, norint sustiprinti jų efektą ir patamsinti blakstienas.

Blakstienų dažymas namuose

Naudoti blakstienų chna namuose yra neįtikėtinai paprasta ir nebrangu. Internetinėse parduotuvėse ir įprastose vaistinėse galite lengvai rasti pudros chna, gelio chna ir blakstienų dažų už labai prieinamą kainą. Visi gaminiai prieinami skirtingų spalvų (juodos, tamsiai rudos, šviesiai rudos, raudonos ir t.t.), todėl galėsite juos priderinti pagal savo bruožus. Produktai dažniausiai tinka dažyti tiek blakstienas, tiek antakius, todėl galime dažyti abu iš karto. 

Kaip pasiruošti blakstienų dažymui namuose?

Prieš dažant blakstienas, verta atlikti kelis paprastus veiksmus, kurie būtų:

  • Prieš tepdami chna ar dažus, paruoškite juos pagal instrukcijas ir gerai nuvalykite blakstienas. Taip pat gera idėja būtų kruopščiai nusivalyti makiažą bei nuvalyti blakstienas su blakstienų ir antakių šampūnu, kuris suteiks šimto procentų užtikrintumą, kad blakstienos yra be riebalų ir nešvarumų.

Patarimas: jei ketinate naudoti chna dažyti ir antakius, prieš tai pravartu atlikti smulkiagrūdį antakių arkos šveitimą. Taip atsikratysite negyvos odos ir sukursite puikų pagrindą, kad chna geriau priliptų prie odos.

  • Svarbu apsaugoti odą aplink akis, įskaitant ir akių vokus. Chna palieka likučius ant odos, kas yra naudinga dažant antakius, tačiau su blakstienomis taip nėra. Tam galite naudoti vazeliną arba riebų kremą
  • Chna ir dažai yra tepami tiesiai ant blakstienų. Tai galite padaryti be papildomos apsaugos, tačiau šiai užduočiai rekomenduotume naudoti vatos diskelius. Tiesiog gerai juos sudrėkinkite ir padėkite ant apatinio voko. Taip apsaugosite odą ir bus daug lengviau užtepti chna ant blakstienų.

Kaip pačiai dažyti blakstienas, žingsnis po žingsnio?

Pasidaryti blakstienas su chna yra paprasta. Jei jau paruošėte blakstienas ar antakius pagal anksčiau minėtus veiksmus, tuomet galite pradėti. Rekomenduojame daryti blakstienas su chna vienai akiai, o paskui kitai, jei neturite, kas padėtų šioje procedūroje.

  1. ŽINGSNIS: Paruoškite chną vadovaudamiesi gamintojo instrukcijomis. Tam galite naudoti stiklinę, taip pat bet kokį šepetėlį ar vatos tamponėlį. Nepamirškite gerai sumaišyti ingredientų, jei naudojate chna pudrą.
  2. ŽINGSNIS: Uždėkite jau iš anksčiau paruoštus, sudrėkintus vatos diskelius ant apatinio voko.
  3. ŽINGSNIS: Užmerkite akį ir pradėkite tepti chna. Pasistenkite produktą kruopščiai paskirstyti ant visų blakstienų.
  4. ŽINGSNIS: Palikite chną ant blakstienų apie 15 minučių, būtinai laikykitės gamintojo rekomendacijų! Kartais rekomenduojamas laikas yra 10 minučių arba 30 minučių. Tai sudaro didelį skirtumą dažymo procese.
  5. ŽINGSNIS: atsargiai nuplaukite chną su šiltu vandeniu. Stenkitės, kad ji nepatektų į akis, ir stipriai netrinkite blakstienų. Chna savo konsistencija primena purvą ir yra lengvai nuplaunama.

Viskas, baigta. Praėjus šiek tiek laiko, pereikite prie kitos akies. Norint išlaikyti efekto patvarumą, pirmąsias 24 valandas verta vengti per daug drėkinti blakstienas (venkite baseinų, ilgo gulėjimo vonioje, saunos). 

Blakstienų dažymas - efektai

Blakstienų chna efektas gali tikrai nustebinti. Blakstienos yra tankesnės, tamsesnės, blizgios ir sudrėkintos. Blakstienų linija vizualiai tampa tankesnė. Nors blakstienų chna gali skambėti kaip nieko ypatingo, ji tikrai pabrėžia žvilgsnį ir suteikia ryškumo, o tušo naudojimą kuriam laikui galite pamiršti.

Blakstienų dažymas dažais nepastorins blakstienų, tačiau dėka dažymo, blakstienų linija gali atrodyti tankesnė nes pagilinama blakstienų spalva, todėl akių rėmelis tampa ryškesnis.

Blakstienų dažymas - kiek laiko išlieka?

Blakstienų dažymo efektas paprastai išlieka apie 3 savaites. Dėl natūralių blakstienų gyvenimo trukmės, kurios tam tikru momentu iškrenta, galite drąsiai pakartoti blakstienų dažymą po mėnesio. Efektas išnyksta lėtai ir labai natūraliai, todėl nereikia jaudintis, kad po kurio laiko blakstienos pradės atrodyti prasčiau. Galite drąsiai tepti tušu arba užriesti jas su blakstienų rietikliu, tai neturės įtakos rezultatams.

Blakstienų dažymas - priežiūra po dažymo

Dažytoms blakstienoms nereikia papildomos priežiūros, tačiau tai taipogi nepakenks. Jei norite ir toliau gerinti blakstienų būklę, rinkitės Nanolash blakstienų serumą ir tepkite jį ties blakstienų linija. Aliejai yra linkę išplauti chną iš blakstienų, todėl galite sutrumpinti dažų trukmę.

Taip pat nepamirškite švelniai elgtis su blakstienomis, kuomet valysitės makiažą. Trintis joms niekada nėra naudinga.

Blakstienų dažymas - ar yra kokių nors kontraindikacijų?

Nors chna yra natūralus dažiklis ir joje nėra amoniako, ji gali paveikti mūsų organizmą. Visada atkreipkite dėmesį į produkto sudėtį ir patikrinkite, ar joje nėra alergiją sukeliančių ingredientų. 

Atminkite, niekada nenaudokite chna ant ką tik laminuotų blakstienų arba po blakstienų pakėlimo ar botokso! Tokio tipo procedūrų metu ant blakstienų yra užtepama cheminių produktų. Chna gali juos labai išdžiovinti. Visada klausykite savo blakstienų meistrės rekomendacijų.

Blakstienų dažymas su chna arba blakstienų dažais taip pat nerekomenduojamas esant nuolatinei akių infekcijai ar bet kokiam uždegimui, kad būklė nepablogėtų. 

Blakstienų dažymas blakstienų pakėlimo ir laminavimo metu

Po blakstienų pakėlimo ir laminavimo geriausia duoti blakstienoms šiek tiek laiko pailsėti. Kaip minėjome anksčiau, šių procedūrų metu blakstienos yra paveikiamos cheminiais procesais, kurie jokių būdu nedraugauja su žolelių dažymu. Priešingai, chemiškai paveiktas blakstienas reikia drėkinti.

Vis dėlto dažymas nėra visiškai pašalinamas iš sąrašo. Atlikdami blakstienų pakėlimą ir laminavimą, blakstienų meistrės dažnai siūlo dažyti tuo pačiu metu. Čia dažniausiai naudojamas blakstienų dažymas dažais. Pats pakėlimas ir laminavimas labai pamaitina ir tankina blakstienas, ir papildomas dažymas su tinkamai parinktu atspalviu gali puikiai sustiprinti efektą.

Blakstienų pakėlimas ir laminavimas namuose

Jau kurį laiką blakstienų pakėlimas ir laminavimas namuose yra įmanomas ir prieinamas. Keletas gamintojų bandė patenkinti savo klienčių poreikius ir sukūrė specialius blakstienų pakėlimo rinkinius. Juos, žinoma, gali naudoti ir blakstienų specialistės, ir kuo puikiausiai galite atlikti procedūrą pačios. Šiuose rinkiniuose pateikiamos aiškios ir paprastos, žingsnis po žingsnio instrukcijos, kurios tikrai palengvina naudojimą. Norėdamos sužinoti daugiau apie blakstienų pakėlimą ir laminavimą namuose, peržiūrėkite šį straipsnį.

PASTABA: ne visuose rinkiniuose yra pridėti blakstienų dažai, todėl verta juos įsigyti iš anksto.



Parašykite komentarą. Jis bus paskelbtas, kai tik patvirtins moderatorius.
Privatumo politika

Mūsų internetinė svetainė naudoja slapukus, taip pat trečiųjų šalių slapukus, kad galėtų naudoti išorinius įrankius. Jei vartotojas neduoda sutikimo, tuomet naudojami tik būtini slapukai. Nustatymus naršyklėje galite pasikeisti bet kuriuo metu. Ar duodate sutikimą naudoti visus slapukus?

Privatumo politika