Natūrali Blakstienų Priežiūra. Sužinokite, Kaip Reikia Tinkamai Prižiūrėti Savo Blakstienas

Natūrali Blakstienų Priežiūra. Sužinokite, Kaip Reikia Tinkamai Prižiūrėti Savo Blakstienas

Visos norime jaustis sveikos ir gerai atrodyti. Todėl pastaraisiais metais, odos ir plaukų priežiūros paklausa ženkliai išaugo. Tai galioja ir antakiams bei blakstienoms, o pastarosios vaidina svarbų vaidmenį mūsų sveikatai. Jos ne tik suteikia gražų rėmelį mūsų akims, bet ir saugo jas. Sužinokite, kaip efektyviai prižiūrėti savo blakstienas!

Blakstienų priežiūra - kodėl verta prižiūrėti blakstienas?

Šie mažyčiai plaukeliai, supantys mūsų akis, turi natūralų gyvavimo ciklą ir jų iškritimas yra natūralus, todėl neturėtumėte jaudintis dėl blakstienų ant skruosto. Kasdien prarandame 2-3 blakstienas vienai akiai, tačiau vietoje jų iškart pradeda augti naujos

Blakstienų vaidmuo jūsų akims

Blakstienos užtikrina mūsų akių drėkinimą ir sumažina oro srautą, dėl kurio akys išsausėja arba kontaktuoja su išoriniais veiksniais, tokiais kaip dulkės ar prakaitas. Jos filtruoja saulės šviesą, apsaugo akis nuo pavojingos spinduliuotės, taip pat signalizuoja apie gresiančius pavojus, panašiai kaip kačių ūsai. Kai kažkas priartėja prie jūsų akies ir paliečia jūsų blakstienas, tai sukelia jūsų akių užmerkimo refleksą. Štai kodėl taip svarbu žinoti, kaip tinkamai prižiūrėti blakstienas, kad jos visada būtų geros būklės.

Blakstienų priežiūra - kaip prižiūrėti blakstienas?

Yra keletas paprastų būdų, kaip sustiprinti ir pamaitinti natūralias blakstienas. Tai yra paprastos gudrybės, kurias kiekviena iš mūsų galime įtraukti į savo kasdienę rutiną. Jūsų blakstienos grąžins jums paslaugą, suformuodamos gražią vėduoklę virš jūsų akių. Štai keletas būdų, kaip prižiūrėti blakstienas.

Makiažo valymas - būkite švelnios akims

Atkreipkite dėmesį į taip, kaip valote akių vokus. Nelaikykite blakstienų savo prie priešų ir būkite joms švelnios. Tai didžiulė pagalba norint išlaikyti gerą blakstienų būklę. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai suvilgyti vatos diskelį makiažo valikliu ir prispausti jį prie akies. Lengvai prispauskite prie blakstienų ir palaukite kelias sekundes, tada švelniai braukite vatos diskelį žemyn, sekdamos blakstienų augimo kryptį. Jei reikia, pakartokite veiksmą. Niekada netrinkite akių ir visada stenkitės labai kruopščiai nusivalyti blakstienas. Jei ant jų liko tušo, tai gali sukelti pernelyg didelį sausumą arba akių infekcijas.

Blakstienų ir antakių šampūnas - geras ar blogas pasirinkimas?

Kruopštus makiažo valiklis turėtų gerai ištirpinti makiažo produktus ir padaryti juos daug lengviau nuplaunamus, todėl nuvalius makiažą, visada nuvalykite veidą su veido geliu. Tačiau, su juo ne visada pasieksite visus mažyčius tarpelius tarp blakstienų. Be to, kai kurios valymo priemonės gali dirginti akis. Būtent todėl, neseniai grožio rinkoje atsirado blakstienų ir antakių šampūnai. Šios kosmetikos priemonės yra švelnios sudėties ir tinkamo pH. Jie nedirgina akių ir gerai nuvalo blakstienas. Galite naudoti ploną šepetėlį, kad paskirstytumėte šampūną ant plaukelių ir pasiektumėte visus tarpelius tarp blakstienų bei antakių.

Blakstienų serumas - raktas į gražias blakstienas

Blakstienų serumai jau seniai tapo itin populiarūs, tai įrodo teigiami atsiliepimai ir matomi rezultatai. Jie neabejotinai stiprina blakstienas, skatina jų augimą ir pasižymi apsauginėmis savybėmis. Tačiau itin svarbu juos naudoti sistemingai.

Ingredientai, esantys serumo sudėtyje, yra atsakingi už jų poveikį. Dažniausiai pasitaikantys yra:

  • ricinos aliejus, kuris padidina plaukų storį ir apsaugo nuo trapumo;
  • hialurono rūgštis, atsakinga už maksimalų plaukelių drėkinimą,
  • keratinas, kuris yra pagrindinė plaukų statybinė medžiaga,
  • alavijas, kuris mažina dirginimą ir turi raminančių, regeneruojančių ir drėkinančių savybių.

Šie produktai gali pagerinti jūsų antakių būklę ir juos gerokai pailginti arba pastorinti. Išbandykite Nanolash blakstienų serumą ir suteikite blakstienoms naują dimensiją. 

Rinkitės tinkamą veido priežiūrą

Akių serumai ir kremai gali būti alergizuojantys ir komedogeniniai. Net jei jie yra dermatologiškai ir oftalmologiškai patikrinti, yra veganiški ir juose yra tik natūralių ingredientų, jie gali jums netikti. Tinkamos odos priežiūros pasirinkimas dažnai yra bandymų ir klaidų metodas, tačiau tik taip galime rasti tinkamą produktą jautriai odai aplink akis. Viskas mūsų kūne yra susiję tarpusavyje, todėl plaukų folikulams svarbi odos būklė.

Kaip prižiūrėti blakstienas - naminės priemonės

Tikriausiai pagalvojote, ar yra kokių nors saugių naminių priemonių, kurios padėtų pasirūpinti blakstienomis. Jų yra tikrai ne viena! Gali užtrukti ilgiau, kad pasireikštų poveikis, bet jis gali būti toks pat įspūdingas.

Blakstienų priežiūra - aliejai ir alyvuogių aliejus

Ricinos, argano ir kokosų aliejai turi mūsų organizmo sveikatą stiprinančių savybių. Jie puikiai tinka plaukams, antakiams ir blakstienoms gydyti. Užtepus juos ant blakstienų, jos yra sudrėkinamos ir žymiai sustorėja, tampa minkštos ir blizgios. Aliejai apsaugo plaukus nuo drėgmės ir baltymų praradimo, o plaukų stiebelis tampa lankstesnis. Alyvuogių aliejuje yra vitamino E, kuris maitina blakstienas ir skatina plaukelių augimą. Jame taip pat yra polifenolių, turinčių antioksidacinių savybių.

Jūs gausite tik naudos iš jų regeneruojančių savybių. Tiesiog užtepkite labai nedidelį kiekį aliejaus ant švaraus šepetėlio ir perbraukite per blakstienas. Dėl riebios ir tirštos struktūros, geriau tepkite nakčiai. Rezultatai matomi jau po kelių savaičių, tačiau svarbu procedūrą reguliariai kartoti.

Blakstienų priežiūra - alavijas ir žalioji arbata

Alavijas yra gerai žinomas augalas, jo sultys turi drėkinančių ir antibakterinių savybių. Galima jį naudoti vieną arba sumaišyti su blakstienų aliejais. Bet kokioje formoje jis teigiamai veikia plaukus.

Žalioji arbata - nors ir skamba stebėtinai, taip pat turi nuostabų poveikį mūsų plaukams. Jis turi antioksidacinių savybių ir yra saugi akims, todėl ją naudoti ant blakstienų yra visiškai saugu. Ji yra dažnas blakstienų serumo ingredientas, nes turi stiprinančių ir stimuliuojančių savybių

Blakstienų priežiūra - vitaminų ir mineralų papildymas

Tai yra įprastas ir plačiai prieinamas metodas. Vaistinėse lengva gauti maisto papildų, kurie padeda papildyti mūsų organizmui trūkstamų medžiagų. Dažniausi prastos plaukų, odos ir nagų būklės kaltininkai yra vitaminai A ir C, cinkas, geležis ir biotinas, taip pat omega-3 polinesočiosios riebalų rūgštys. Kaip bebūtų, prieš imantis maisto papildų, verta pasitikrinti, ar tikrai jums trūksta kokių nors medžiagų nes mineralų ir vitaminų perteklius mums taip pat neduoda jokios naudos.

 



Parašykite komentarą. Jis bus paskelbtas, kai tik patvirtins moderatorius.
Privatumo politika

Mūsų internetinė svetainė naudoja slapukus, taip pat trečiųjų šalių slapukus, kad galėtų naudoti išorinius įrankius. Jei vartotojas neduoda sutikimo, tuomet naudojami tik būtini slapukai. Nustatymus naršyklėje galite pasikeisti bet kuriuo metu. Ar duodate sutikimą naudoti visus slapukus?

Privatumo politika